Káva - Salvador SHG EP 100 g
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 1 až 2 pracovné dni
×Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusovPodobné produkty v našej ponuke
Káva - Salvador SHG EP 100 g
Káva - Salvador SHG EP 1000 g
100% ARABICA; Salvádor je prímorským štátom Strednej Ameriky, kde tradícia pestovania kávy siaha až do polovice 18. storočia. Salvador má vďaka sopečným pôdam a miernej klíme na pestovanie kávy vynikajúce podmienky. Tunajšie kávové zrná vynikajú svojou bohatou arómou a veľmi vyváženou strednou aciditou. Väčšina kávovej produkcie v Salvádore pochádza od drobných farmárov.
Kávu El Salvador Washed Arabica SHG EP vyrábajú ženy zo združenia Asociación de Mujeres Caficultoras de la Cordillera del Bálsamo. Vypestovaná bola v oblasti strmých svahov sopky Quetzaltepec v pohorí Cordillera del Bálsamo, v nadmorskej výške 1 300 m n. m. Združenie vzniklo vďaka projektu na podporu malých producentov a zisk z predaja kávy vypestovanej touto ženskou asociáciou slúži na podporu miestnej komunity, miestnej školy.
Aktuálne pre vás pražíme:Salvador washed arabica SHG EP Asociación de Mujeres Cordillera del Bálsamo
Táto káva vyniká plným zaguľateným telom, chuťou po čokoláde a karamelu s jemnou málo výraznou kyslosťou.
SHG (strictly high grow) – označenie pre kávu vypestovanú v nadmorskej výške vyššej ako 1 200 m n. m.; kávy z vyšších nadmorských výšok sú charakteristické výraznejšou arómou a rozmanitejšou chuťou
EP (European preparation) – trieda kvality káv určených pre európsky trh, je určená maximálnym obsahom defektných zŕn
Zrno bolo spracované mokrou metódou
Urobte si čas na čerstvú kávu a spoznajte všetky chute sveta so Salvia Paradise®.
Káva odrody arabica je oproti robustne o poznanie náročnejšie na pestovanie, podnebie aj starostlivosť. Vyznačuje sa lepšou arómou a chuťou. Zaujímavosťou je, že oproti robuste obsahuje arabica menšie množstvo kofeínu.
Pre zachovanie maximálnej kvality je káva Salvia Paradise® balená vo vzduchotesnom, opakovane uzatvárateľnom obale s aromaventilom. Pre kvalitu kávy je najpodstatnejšia čerstvosť – teda doba, ktorá ubehla od praženia na konzumáciu. Dobu praženia nájdete na obale.
**