Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni

×
Čakanka koreň 100 g od Salvia Paradise

Čakanka koreň 100 g od Salvia Paradise

ID: SPS435m100

Skladom 10+ kusov

3.4 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Čakanka obyčajná (lat. Cichorium inthybus) je trvalka dorastajúca do výšky až 120 cm. Vďaka krásnemu fialovému kvetenstvo je vidieť aj v okrasných záhradách. Zbernú časťou je celá rastlina - koreň, vňať i kvet. U čakanky obyčajnej sa zbiera koreň (Radix cichorii), vňať ...

Čakanka obyčajná (lat. Cichorium inthybus) je trvalka dorastajúca do výšky až 120 cm. Vďaka krásnemu fialovému kvetenstvo je vidieť aj v okrasných záhradách. Zbernú časťou je celá rastlina - koreň, vňať i kvet. U čakanky obyčajnej sa zbiera koreň (Radix cichorii), vňať (Herba cichorii) alebo list (oboje najlepšie pred rozkvetom) alebo kvet, ktorý je najlepší v rozkvete. Koreň sa zbiera na jeseň.

Čakanka obyčajná ovplyvňuje črevnú zdravie, udržiava ho v normálnom stave . Podporuje trávenie a je dobrým pomocníkom pri kontrole hmotnosti . Čakanka obyčajná podporuje chudnutie a je nápomocnú pri riadení hmotnosti.

Čakanka obyčajná je vhodná pre podporu normálne funkcie pečene . Odporúča sa pri očiste čriev a pre celkovú črevnú pohodu. Čakanka pôsobí močopudne a prispieva k udržaniu normálnej hladiny glukózy v krvi a pozitívne pôsobí na zdravie srdca a ciev . Medzi ďalšie blahodarné účinky čakanky obyčajnej radíme vplyv na kosti a kĺby .

Zvonka možno čakanku aplikovať v podobe obkladov pri niektorých kožných ťažkostiach a na opuchnuté kĺby.

Tradičné použitia:
Obvykle sa užíva odvar z koreňa, a to v pomere 5 g na 1 l vody. Povaríme a potom scedíme. Ráno a večer vypijeme jednu šálku. Droga sa tiež často mieša s Jablčník, harmančekom alebo smotánka.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

**

3.4