Dangšen koreň - Dang Shen 50 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni
×Skladom 2 kusy
Dangšen je vytrvalú liana pôvodom z Číny, Japonska, Indie a juhovýchodnej Ázie. U nás v SR pestovať možno, kvety očakávame od mája do júna. Použiteľnú a zbernou časťou je koreň dangšenu strong>. Zber sa vykonáva u jednoročných či viacročných rastlín. Patrí do čeľade Campanulaceae (zvončekovité). Dangšen pod latinským názvom Codonopsis pilosula sa tiež nazýva ako ženšen chudobných - sú si vlastnosťami podobné. Najčastejšie je zbieraný koreň užívaný v podobe tinktúry, možno ho tiež kandizovať či nakladať do medu. P> p> Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto byliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári. Tradičné použitia: strong> Najlepší výsledok dosiahneme užitím jednej lyžičky koreňa na 250 ml vody 2 × denne. Variť 15 min. Podávať pred jedlom alebo dve hodiny po jedle. P> Upozornenie: strong> Nenahrádza pestrú stravu. Ukladajte mimo dosahu detí. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. P> Doplnok stravy p>
Príprava tinktúry: strong>
Jeden diel koreňa dangšen na tri diely alkoholu (max. 60%), ktorý je potom potrebné zriediť. Odporúča sa 45% alkohol. Macerácii vykonávame 14 dní za každodenného pretrepávania. Po uplynutí doby scedíme cez gázu snažíme sa vymačkať do sucha. Užívame jednu malú lyžičku ráno na lačno. P>
**