Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni

×
Smilax lekársky koreň 250 g od Salvia Paradise

Smilax lekársky koreň 250 g od Salvia Paradise

ID: SPS1518m250

Skladom 10+ kusov

24.2 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom jin ...

Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom iných rastlín, zatiaľ čo v tradičnej Ajurvédske sa využíva čerstvá šťava z listov k oplachom kože.
Do Európy sa dostala v 15. storočí a fytoterapeutickej využiteľnou časťou sa stal koreň , ktorý obsahuje vysoké množstvo saponínov . Koreň smilaxu lekárskeho bol pre vysoký obsah saponinových látok hojne využívaný aj ako prísada do piva, čo spôsobovalo jeho bohatú penivosť.

Vzhľadom k svojej zaujímavé chuti a lákavému arómu je koreň smilaxu lekárskeho vhodný ako prísada do iných čajových zmesí, kde ľahko prekryje napr. horkú chuť.

Smilax lekársky prispieva k udržaniu normálnych funkcií tráviaceho systému.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári .

Tradičné použitie:
Jednu polievkovú lyžicu sušeného koreňa prelejeme 750 ml studenej vody a privedieme k varu. Na miernom ohni povaríme 3-5 min. a necháme odstáť. Potom scedíme a uvarený odvar rozdelíme do troch dávok, ktoré užijeme počas dňa. Po troch týždňoch užívania sa odporúča jeden týždeň pauza.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

**

24.2