Pchu-er sypaný vyzretý 150 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 1 až 2 pracovné dni
×Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusov Skladom 4 kusyPodobné produkty v našej ponuke
Pchu-er sypaný vyzretý 150 g od Salvia Paradise
Pchu-er sypaný vyzretý 300 g od Salvia Paradise
Pchu-er sypaný vyzretý 1000 g od Salvia Paradise
Pchu-er alebo tiež Pu-erh sypaný je klasická trieda pravého čaju. Má zvláštne, silne zemitú chuť strong>, ktorá je sprevádzaná ľahkou horkosťou a trpkosť. Nálev je farby tmavé až čierne, ktorá pripomína čiernu kávu. Salvia Paradise® vám prináša pchu-er vyzretý strong>, ktorý je starší viac ako tri roky strong>. Starší pchu-er poskytuje nálev jemnejšia a guľatejší chuti strong> s nádychom medového arómu. Strong> p> Čaje typu pchu-er majú všeobecne silnú, výraznú chuť i arómu. Pochádzajú z provincie Jün-nan (Yunnan) a sú súčasťou tradičnej čínskej medicíny. Jedná sa o čaju dodatočne fermentované. Vďaka zložitému a zdĺhavému spôsobu spracovania tak pchu-er vytvoril jedinečnú skupinu. Traduje sa, že na chuť pchu-eru sa musí postupne zvykať. Po prvom šálke si ho zamilujete, alebo sa k nemu časom tzv. Propia. Čím starší pchu-er je, tým kvalitnejší nápoj z neho pripravíte. Je to čaj, ktorý potrebuje starnúť. P> p> Čajovník čínsky pôsobí ako antioxidant strong> a podporuje fyzickú a mentálnu aktivitu strong>. Pitie čaju je vhodné pre udržanie zdravého chrupu, strong> podporuje stav kostí a kože strong>. Je odporúčaný pri regulácii hmotnosti strong>, je schopný normalizovať hladinu glukózy v krvi a metabolizmus tukov. Strong> Podporuje normálne zdravie srdca. Strong> p> Odporúčaná príprava: strong> Zákonné zaradenie: strong> Čaj pravý čierny p> Zloženie: strong > 100% Pchu-er vyzretý p>
Jednu polievkovú lyžicu sypaného pchu-eru (cca 6-8 g) vložíme do kanvičky a prelejeme 500 ml horúcej vody tesne pod bodom varu. Lúhujeme 2-4 min. Z tohto čaju možno pripraviť 1 nálev. Čím viac dáme čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie intenzívnejší chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj, než predlžovať dobu lúhovania. P>
**