Kombucha násada 10 ks od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 1 až 2 pracovné dni
×Skladom 10+ kusov
Kombucha strong> (čajová huba) je veľmi kvalitný násada pre výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus pre okamžité rozmnoženie. P> Kombucha je symbióza kvasníc a laktobacilov majúce neopakovateľný vplyv na organizmus. Užívanie kombuchy je datované už okolo roku 200 pred naším letopočtom. Vedecky je prvýkrát skúmaná roku 1852. p> Kombucha nie je huba, ale symbióza kultúr kvasníc, laktobacilov, kvasiniek a baktérií. Kombucha rastie v čaji, kde je podporovaná kofeínom, teobromínu a teofylínom, avšak je možné ju pripraviť aj v bylinných čajoch. Na povrchu čaju vytvára celulózový fungus - materské špongiu, od ktorej sa neskôr oddeľujú huby dcérske - huba sa množia. P> Kombuchu môžu užívať deti od troch rokov. Odporúča sa piť jeden pohárik ráno na lačno a dve počas dňa pred jedlom. Spočiatku môže pitie kombuchy vyvolávať nechcené pocity v oblasti žalúdka. Tento stav je dočasný a zmiernime ho podávaním kombuchy po jedle. P> Čo potrebujeme: strong> p> Postup: strong> p> 1. Uvarte množstvo čaju, ktoré chcete kvasiť, rozmiešajte v ňom cukor a nechajte ho vychladnúť na teplotu okolo 30 ° C. P> 2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaju a pridajte nálev, v ktorom bol. P> 3. Zakryte priedušným textilným obrúskom, umiestnite na tienistom mieste s teplotou približne 21-24 ° C a nechajte kvasiť podľa vašej chuti cca 7-20 dní. Počas tejto doby ochutnávajte slamkou, či nápoj dosiahol požadované chuti. P> 4. Po dokvasení podľa vašich predstáv vyberte fungus, ktorý sa rozrástol, uložte ho do nádoby a zalejte trochou hotové kombuchy pre ďalšie použitie. P> 5. Kombuchu prelejte cez sitko do fliaš a môžete ju piť. P> Po dobu kvasenia by sa v miestnosti nemalo fajčiť ani byť prítomné iné pachy. Strong> To má veľký vplyv na chuť. Takisto by kombucha nemala byť umiestnená v nádobách z hliníka a ďalších kovov, okrem kvalitného nerezu. Pre výrobu kombuchy možno použiť aj rôzne druhy bylín. Hotová kombucha nesmie byť ohrievaná nad 50 ° C. Po viacnásobnom použití sa môže meniť chuť nápoja, lebo kombucha starne. P> Kombucha je nesmrteľná, pri dobrej starostlivosti vám bude dávať neustále nové dcérske kombuchy. P> Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocot, v ktorom je kombucha uchovávaná kvalitný po neobmedzenú dobu. Násada je vhodná na 5 l čaju, ďalej ju možno potom už neobmedzene množiť. Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu p>
strong> p>
**