Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 1 až 2 pracovné dni

×
Adžika 100 g od Salvia Paradise

Adžika 100 g od Salvia Paradise

ID: SPS1523m100

Skladom 10+ kusov

3.2 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Adžika je koreniace prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie s veľmi nezvyklou a očarujúce chuťou, ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike ....

Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie s veľmi nezvyklou a očarujúce chuťou , ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike.

Zloženie: Paprika, koriander, cesnak, pískavica, soľ (max. 15%), saturejka, bazalka, chilli , bobkový list.

Použitie:
Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny , pri príprave pečených zemiakov aj zeleniny . Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom a necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja, a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika a baklažánu alebo patizón.

Baklažány s vlašskými orechmi a Adžika - p otřebujeme:

  • 1 kg baklažánu,
  • 300 g vlašských orechov,
  • 7 lyžíc oleja,
  • 1-2 vrchovaté lyžičky Adžika,
  • 1 lyžičku chilli (alebo podľa chuti),
  • 1 červenú cibuľu,
  • soľ,
  • čerstvý koriander.

    Postup: na oleji osmažíme baklažány, ktoré sme si očistili a nakrájali na plátky. Prvý stranu smažíme pri nízkej teplote a prikryjeme pokrievkou, druhú stranu osmažíme sprudka a ponecháme neprikryté. Do rozomletých vlašských orechov pridáme Adžika, chilli a soľ podľa chuti. Riadne premiešame - vznikne tuhá pasta, ktorú nanášame v rovnomernej vrstve na usmažené plátky baklažánu. Ozdobíme koriandrom a cibuľkou. Podávame ako predjedlo na liste čerstvého šalátu.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

**

3.2