Adžika 100 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 1 až 2 pracovné dni
×Skladom 3 kusy
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusovPodobné produkty v našej ponuke
Adžika 100 g od Salvia Paradise
Adžika 250 g od Salvia Paradise
Adžika 500 g od Salvia Paradise
Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie strong> s veľmi nezvyklou a očarujúce chuťou strong>, ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike. P> Zloženie: strong> Paprika, koriander, cesnak, pískavica, soľ (max. 15%), saturejka, bazalka, chilli , bobkový list. p> Použitie: strong> Baklažány s vlašskými orechmi a Adžika - p strong> otřebujeme: strong> p> Postup: strong> na oleji osmažíme baklažány, ktoré sme si očistili a nakrájali na plátky. Prvý stranu smažíme pri nízkej teplote a prikryjeme pokrievkou, druhú stranu osmažíme sprudka a ponecháme neprikryté. Do rozomletých vlašských orechov pridáme Adžika, chilli a soľ podľa chuti. Riadne premiešame - vznikne tuhá pasta, ktorú nanášame v rovnomernej vrstve na usmažené plátky baklažánu. Ozdobíme koriandrom a cibuľkou. Podávame ako predjedlo na liste čerstvého šalátu. P> Skladovanie: strong> Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte. P>
Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny strong>, pri príprave pečených zemiakov aj zeleniny strong>. Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom a necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja, a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika a baklažánu alebo patizón. P>
**