Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni

×
Koriander plod mletý 50 g od Salvia Paradise

Koriander plod mletý 50 g od Salvia Paradise

ID: SPS1565m50

Skladom 10+ kusov

2.1 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Koriander siaty je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky až jeden meter. Domovinou mu je západnej Ázie, dnes divo rastie v Stredomorí a od nepamäti je pestovaný v Indii, Egypte i Českej republike. Stonka je vzpriamená, bohato vetvená s vrúbkovanými listami. Kvitne ...

Koriander siaty je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky až jeden meter. Domovinou mu je západnej Ázie, dnes divo rastie v Stredomorí a od nepamäti je pestovaný v Indii, Egypte i Českej republike. Stonka je vzpriamená, bohato vetvená s vrúbkovanými listami. Kvitne v júni a júli ružovými, až bielymi kvetmi.

Plodom sú kapsuly obsahujúce semená s príjemnou vôňou. Zbernú časťou sú plody a listy koriandra, ktoré sa uplatňujú ako v gastronómii ako korenie, tak v ľudovej medicíne. Jedná sa o jedno z najstarších korení , ktoré bolo zaznamenané už v Starom zákone.

Koriander prispieva k normálnej funkciu tráviaceho systému - mierni plynatosť , ovplyvňuje chuť do jedla . Má vplyv na močové funkcie, nervový systém a kardiovaskulárne zdravie . Koriander normalizuje hladinu cholesterolu, podporuje imunitný systém a pôsobí ako antioxidant . Je odporúčaný pre udržanie prirodzeného zdravie pokožky.

Použitie:
Koriander plod je vhodný najmä na prípravu indickej kuchyne - kuracie mäso, ryža. Ďalej s ním môžeme dochutiť huby, červenú repu a baklažán. Zaujímavé je, že ho možno pridať do sladkých pokrmov, ako sú sušienky alebo ovocné torty. Odporúčame vyskúšať v kombinácii s hruškou a jablkom. Často je súčasťou rôznych koreniacich zmesí, najčastejšie kari.

Skladovanie: Skladujte starostlivo uzavreté.

**

2.1