Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni

×
Tandoori masala 100 g od Salvia Paradise

Tandoori masala 100 g od Salvia Paradise

ID: SPS1525m100

Skladom 10+ kusov

3.8 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Tandoori masala je indická zmes (koreniaci prípravok), ktorá sa odporúča predovšetkým na pečenie a všade tam, kde je vyžadovaný nádych indickej kuchyne. Má koriandrovou vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je ľahko pikantná po chilli s podtónom ...

Tandoori masala je indická zmes (koreniaci prípravok), ktorá sa odporúča predovšetkým k pečenie a všade tam, kde je vyžadovaný nádych indickej kuchyne . Má koriandrovou vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je ľahko pikantná po čili s podtónom rímskej rasce a kurkumy.

Zloženie: Koriander, zázvor, rímska rasca, chilli, cesnak, kardamóm, fenikel , soľ (2,5%), kurkuma.

Použitie:
Tandoori masala sa výborne hodí k príprave kuracieho mäsa , ale aj na pečenie a rožnenie iných druhov mäsa i zeleniny . Odporúča sa na ryby , králičie či jahňacie mäso, kotlety a špízy, z radu zeleniny na patizóny či baklažán. Jedná sa o univerzálnu korenie, ktorým možno dochutiť aj pečené zemiaky či huby. Tradične sa tandoori masala korenie používa v kombinácii s typicky indickým syrom zvaným Paneer. Vyniká v jogurtovej marináde, do ktorej nakladáme ako mäso, tak zeleninu a syry.

Na Tandoori kurča potrebujeme:

  • 900 g kuracieho mäsa (prsia, stehná vykostené a bez kože),
  • šťavu z ½ limetky,
  • 2 lyžice bieleho jogurtu,
  • 1,5 lyžice tandoori masala,
  • soľ,
  • čierne korenie.

    Postup: Jogurt, šťavu z limetky , zmes tandoori masala, soľ a korenie zmiešame az misy nalejeme do vrecka, kam pridáme aj kúsky kuraťa. Vrecko uzavrieme a riadne premiesime, aby sa marináda dostala ku všetkým kúskom. Zo sáčku vytlačíme prebytočný vzduch a necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hod. Následne vyberieme, ľahko očistíme od marinády a pokladáme na stredne rozohriaty gril či panvicu. Opekáme 2 min. bez príklopky a ďalších 6 min. pod pokrievkou. Podávame s grilovanou zeleninou či ryžou.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

**

3.8