Tandoori masala 500 g od Salvia Paradise
Skladom 1 kus
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni
×Skladom 1 kus
Skladom 1 kus Skladom 5 kusov Skladom 9 kusovPodobné produkty v našej ponuke
Tandoori masala 500 g od Salvia Paradise
Tandoori masala 250 g od Salvia Paradise
Garam masala 1000 g od Salvia Paradise
Tandoori masala je indická zmes strong> (koreniaci prípravok), ktorá sa odporúča predovšetkým k strong> pečenie strong> a všade tam, kde je vyžadovaný nádych indickej kuchyne . Má koriandrovou vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je ľahko pikantná po čili strong> s podtónom rímskej rasce a kurkumy. P> Zloženie: strong> Koriander, zázvor, rímska rasca, chilli, cesnak, kardamóm, fenikel , soľ (2,5%), kurkuma. p> Použitie: strong> strong> p> Na Tandoori kurča potrebujeme: strong> p> Postup: strong> Jogurt, šťavu z limetky , zmes tandoori masala, soľ a korenie zmiešame az misy nalejeme do vrecka, kam pridáme aj kúsky kuraťa. Vrecko uzavrieme a riadne premiesime, aby sa marináda dostala ku všetkým kúskom. Zo sáčku vytlačíme prebytočný vzduch a necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hod. Následne vyberieme, ľahko očistíme od marinády a pokladáme na stredne rozohriaty gril či panvicu. Opekáme 2 min. bez príklopky a ďalších 6 min. pod pokrievkou. Podávame s grilovanou zeleninou či ryžou. P> Skladovanie: strong> Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte. P>
Tandoori masala sa výborne hodí k príprave kuracieho mäsa strong>, ale aj na pečenie strong> a rožnenie strong> iných druhov mäsa i zeleniny strong>. Odporúča sa na ryby strong>, králičie či jahňacie mäso, strong> kotlety a špízy, z radu zeleniny na patizóny či baklažán. Jedná sa o univerzálnu korenie, ktorým možno dochutiť aj pečené zemiaky či huby. Tradične sa tandoori masala korenie používa v kombinácii s typicky indickým syrom zvaným Paneer. Vyniká v jogurtovej marináde, do ktorej nakladáme ako mäso, tak zeleninu a syry. Strong> p>
**