Kakaové bôby nepražené celej nelúpanej Peru BIO 100 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni
×Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusovPodobné produkty v našej ponuke
Kakaové bôby nepražené celej nelúpanej Peru BIO 100 g od Salvia Paradise
Kakaové bôby nepražené celej nelúpanej Peru BIO 250 g od Salvia Paradise
Kakaové bôby nepražené celej nelúpanej Peru BIO 1000 g od Salvia Paradise
100% nepražené kakaové bôby BIO, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšie podobe. Strong> p> Celé kakaové bôby BIO nelúpanej pochádzajú z Peru - producenta najkvalitnejších kakaových bôbov na svete. Vynikajú príjemnou čokoládovou chuťou s jemnými ovocnými a dymovými tónmi a miernou horkosťou. Strong> Sú aromatické a ich chuť je dlhodobá. Obal nelúpaného bôbu je tvorený slabou šupkou, ktorú je potrebné pred užitím olúpať. Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády? Len máloktorý z nás. Avšak nie je to tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť. V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký, z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tej dobe dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov, však niekoľko lodí bolo zajatých a tajomstvo po 100 rokoch prezradené. p> V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ho ospevovali Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ... Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, kedy ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes. P> Kakaové bôby sú východiskovou surovinou pri výrobe čokolády. Väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne inak. Kakaové bôby sa radí medzi SUPER FOOD strong> a ich vlastnosti sú nezanedbateľné. P> Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená, vyskúšajte, ako na vás zapôsobí čisté kakao - neriedená čokoláda. Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou n strong> ejčokoládovější čokoládou. Strong> Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okusení budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost, avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke strong>. Sekané kakaové bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodí zubom strong> a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného padesátigramového balenia. Mnohým ľuďom schádza enormný sladkosť čokolády, avšak po skonzumovaní vrecka, po zoznámení so všetkými chuťovými podobami bôbov sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ... strong> p> strong> < / p> Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o pozitívnych účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre. P> Zloženie: strong> 100% Theobroma cacao BIO p> Odporúčané dávkovanie a spôsob prípravy: strong> Tabuľka nutričných hodnôt: strong> p> Nutričné hodnoty v 100 g p> td> tr> Energetická hodnota p> td> 2 767 kJ / 652 kcal p> td> tr> Bielkoviny p> td> < td valign = 'top' width = '246'> 12,6 g p> td> tr> sacharidy p> td> 22,15 g p> td> tr> - z toho cukry p> td> <0,7 g p> td > tr> Tuky p> td> 56 , 4 g p> td> tr> - z toho nasýtené mastné kyseliny p> td> 33,0 g p> td> tr> Vláknina p> td> 25,6 g p> td> tr> Soľ < / p> td> 0 g p> td> tr> tbody> table> Krajina pôvodu: strong> Peru p> p> Surovina pre individuálne použitie p>
**
p>
p>
Kakaové bôby sa môžu konzumovať samotné, sú zdravou alternatívou čokolády, alebo ako súčasť müsli, kašou a smoothie. Možno ich použiť aj na ozdobenie dezertov alebo na výrobu vlastné domáce čokolády. Pri ich konzumácii oceníte ich čistú čokoládovú chuť bez stôp sladkosti. P>
td>