Loading...

Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni

×
Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 100 g od Salvia Paradise

Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 100 g od Salvia Paradise

ID: SPS546m100

Skladom 10+ kusov

5.6 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšie podobe. Kakaové bôby sekané sú z Pobrežia Slonoviny. Sú jemne fermentované, teda si zachovávajú typickejší čokoládovú arómu. Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády? Len má ...

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšie podobe.

Kakaové bôby sekané sú z Pobrežie Slonoviny . Sú jemne fermentované, teda si zachovávajú typickejší čokoládovú arómu.

Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády? Len máloktorý z nás. Avšak nie je to tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť. V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký, z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tej dobe dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov, však niekoľko lodí bolo zajatých a tajomstvo po 100 rokoch prezradené. V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ho ospevovali Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ... Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, kedy ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes.

Kakaové bôby sú predvolené surovinou na výrobu čokolády. Väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne inak. Kakaové bôby sa radí medzi SUPER FOOD a ich vlastnosti sú nezanedbateľné.

Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená, vyskúšajte, ako na vás zapôsobí čisté kakao - neriedená čokoláda.

Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou n ejčokoládovější čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okusení budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost, avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke . Sekané kakaové bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodí zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom schádza enormný sladkosť čokolády, avšak po skonzumovaní vrecka, po okusení všetkých vlastností bôbov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ...

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch kakaových bôbov na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári.

Tradičné použitia:
Kakaové bôby, ako už bolo spomenuté, možno konzumovať namiesto čokolády ako pochutinu. Je vhodné ich využívať pri varení, pečení, príprave dezertov, nápojov či skúsiť vyrobiť vlastné domáce čokoládu. Kakaových bôbov nezjete toľko ako sladkej čokolády, okamžite navodzujú pocit sýtosti.

Nutričné ​​hodnoty:

Nutričné ​​hodnoty v 100 g

Energetická hodnota

1 943 kJ / 464 kcal

Bielkoviny < td valign = 'top' width = '205'>

14,29 g

tuky

39,29 g

- z toho nasýtené mastné kyseliny

24,43 g

Sacharidy

39,29 g

- z toho vláknina

32,1 g

- z toho cukor

0 g

Sodík

0 mg

< strong> Krajina pôvodu: Pobrežie Slonoviny

Surovina pre individuálne použitie

**

5.6