Kakaové bôby nepražené Pobrežia Slonoviny 1000 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Aktuálny čas vybavenia objednávky: 2 až 3 pracovné dni
×Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusovPodobné produkty v našej ponuke
Kakaové bôby nepražené Pobrežia Slonoviny 1000 g od Salvia Paradise
Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 100 g od Salvia Paradise
Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 250 g od Salvia Paradise
100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšie podobe. Strong> p> Kakaové bôby sekané sú z Pobrežie Slonoviny strong>. Sú jemne fermentované, teda si zachovávajú typickejší čokoládovú arómu. P> Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády? Len máloktorý z nás. Avšak nie je to tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť. V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký, z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tej dobe dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov, však niekoľko lodí bolo zajatých a tajomstvo po 100 rokoch prezradené. V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ho ospevovali Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ... Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, kedy ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes. P> Kakaové bôby sú predvolené surovinou na výrobu čokolády. Väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne inak. Kakaové bôby sa radí medzi SUPER FOOD strong> a ich vlastnosti sú nezanedbateľné. P> Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená, vyskúšajte, ako na vás zapôsobí čisté kakao - neriedená čokoláda. P> Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou n strong> ejčokoládovější čokoládou. Strong> Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okusení budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost, avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke strong>. Sekané kakaové bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodí zubom strong> a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom schádza enormný sladkosť čokolády, avšak po skonzumovaní vrecka, po okusení všetkých vlastností bôbov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ... strong> p> strong> p> Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch kakaových bôbov na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári. P> Tradičné použitia: strong> Nutričné hodnoty: strong> p> Nutričné hodnoty v 100 g p> td> tr> Energetická hodnota p> td> 1 943 kJ / 464 kcal p> td> tr> Bielkoviny p> td> < td valign = 'top' width = '205'> 14,29 g p> td> tr> tuky p> td> 39,29 g p> td> tr> - z toho nasýtené mastné kyseliny p> td> 24,43 g p> td> tr> Sacharidy p> td> 39,29 g p> td> tr> - z toho vláknina p> td> 32,1 g p> td> tr> - z toho cukor p> td> 0 g p> td> tr> Sodík p> td> 0 mg p> td> tr> tbody> table> < strong> Krajina pôvodu: strong> Pobrežie Slonoviny p> Surovina pre individuálne použitie p>
**
Kakaové bôby, ako už bolo spomenuté, možno konzumovať namiesto čokolády ako pochutinu. Je vhodné ich využívať pri varení, pečení, príprave dezertov, nápojov či skúsiť vyrobiť vlastné domáce čokoládu. Kakaových bôbov nezjete toľko ako sladkej čokolády, okamžite navodzujú pocit sýtosti. P>
td>